Sevel-øko

SEVEL – Sevel-øko Linda og Kurt bor ved landsbyen Sevel, ved Hjerl Hede, hvor Kurt driver et økologisk landbrug med malkekvæg. Mælken leveres til Thise mejeri hvor de laver den om til mange fantastisk lækre produkter, Vesterhavsost (prøv den!) – Ravost (prøv den!) – Blue Ocean (uhmm!), Skyr – for slet ikke at tale om Thise Koldskål med æg og citron – den bedste koldskål simpelthen!

Gården har været drevet økologisk lige siden Kurt kom dertil i 1997.

Sevel-øko

Køerne er mest sortbroget og så lidt rødbroget – og så lige tilsat lidt jersey. Enkelte kødkvægskrydsninger er det da også blevet til. Der er ca. 60 malkekøer og ca. 30 kvier, samt et par stude. Kvierne tager hvert år på sommerferie til Tipperne hvor de indgår som en del af naturplejen.

Linda og Kurt har et par Boer-geder med deres kid – til at trimme markerne for skræpper (og det er de gode til!) – og så er der jo også en flok søde staldkatte.

De er selvforsynende med det meste – kød, mælk, æg, grøntsager og et hav af frugter og nødder. Som noget nyt begyndte de sidste år at dyrke brødkorn af sorterne spelt, vårhvede, svedjerug og rug. Foreløbig til eget forbrug men på sigt skal det være tilgængeligt i gårdbutikken. De har således indkøbt en ny melkværn så melet kan være så frisk som muligt – det giver et fantastisk lækkert brød!

Hvis vi er hjemme åbner vi meget gerne butikken for jer

Sevel-øko
Skovhusvej 4
7830 Vinderup


 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 stemmer, gennemsnit: 4,00 ud af 5)
Loading...

Hold dig opdateret
Modtag Dit Landkøb's nyhedsmail med informationer om vores gårdbutikker, arrangementer, nyheder og gode tilbud.
Dit Landkøb 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.