Avocadotræ – Gro dit eget hjemme i din stue

ARTIKEL – Avocadotræ, guide til hjemmedyrkning

Avocadotræ – Okay, indrømmet… Det er første gang vi kaster os ud i forsøget med at gro eget avocadotræ, så vi er bestemt ikke specialister på området! Tværtimod! Vi ved dog godt, at det praktisk talt er umuligt for træet at udvikle frugter i det danske klima (hvad vi ved af, er det aldrig lykkedes at dyrke avocadofrugter i Danmark? Tips og tricks til plantning modtages iøvrigt med kyshånd!). Men det er altid en succes-oplevelse at få noget til at gro, og ungerne synes det er super sjovt!

Avocadotræ

Avocadotræer i Miami. Billedet er lånt fra http://www.bolltimers.com/2012/12/south-miami/p1010617/

Der findes forskellige måder at få en avocadokerne til at spire på:

  1. Smid kernerne fra dine avocadoer i komposten og lad dem ligge sommeren over. Kernerne vil have spiret når kompostbunken skal tømmes.
  2. Plant din kernen i en potte med en sphagnum-blandet pottejord, så ca. halvdelen af kernen stikker op (den brede ende nedad). Sørg for at jorden er fugtig hele tiden. Stil den i vindueskarmen og kernen vil spire i løbet af nogle uger.
  3. En tandstik/skrue sættes i hver side af avocadostenen lidt skråt nedad i den ende, som er smallest. Avocadostenen sættes herefter i et glas og fyldes med vand til det dækker ca. midten på avocadostenen.Der går op til 2 måneder før, avocadostenen begynder at spire. Det starter med, at stenen flækkes og der derefter begynder at komme en lille spire i bunden af stenen.

Avocadotræ

Når der er vokset en rod ud på ca. 3 cm skal den plantes over i en lille potte med jord, hvor jorden dækker ca. til midten af stenen.

Avocadotræ

Og op skulle der gerne vokse en fin fin avocadoplante.

Det stedsegrønne avocadotræ bliver i Mellemamerika op til 20 m højt. Mange steder holdes det dog nede i en højde af ca. 5 m., således at høstarbejdet gøres lettere.

Desværre er avocado-produktion og det danske klima ikke kompatible, og et træ vil nok aldrig komme til at give frugt. Et avocadotræ kan under ingen omstændigheder tåle frost, så hvis du begiver dig ud i avocadotræ-hjemme-dyrkning, så lad din plante/lille træ overvintre indendørs.

BONUSINFO: Botanisk set er frugten et bær.

Selvom træet aldrig giver frugt, så er det en gratis og smuk potteplante, og der er nu noget fornøjeligt ved at følge sin avocadoplantes udvikling fra avocadosten til avocadotræ.

Hvis du ønsker at læse mere om hvad du kan bruge avocadoen til, så kan vi varmt anbefale at kigge nærmere på bloggen HER

God fornøjelse med dit avocadotræ!


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 stemmer, gennemsnit: 4,54 ud af 5)
Loading...

Hold dig opdateret
Modtag Dit Landkøb's nyhedsmail med informationer om vores gårdbutikker, arrangementer, nyheder og gode tilbud.
Dit Landkøb 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.