Vietnamesiske forårsruller
OPSKRIFT– Vietnamesiske forårsruller
Vietnamesiske forårsruller – Det asiatiske køkken er et af mine favoritkøkkener og denne opskrift på vietnamesiske forårsruller gør det godt på alle tænkelige måder! De vietnamesisk inspirerede friske forårsruller er i sagens natur ganske simpel – rispapir med grøntsager og kød. Den kan laves i adskillige variationer og kun fantasien sætter grænser. Opskriften er super nem og tager ikke lang tid at forberede på en travl hverdag. Her i hjemmet har vi både eksperimenteret med hakket oksekød, store tigerrejer, sprødstegt and, saftig kylling og flæskesteg. Flæskestegen indtager indtil videre førstepladsen! Måske ikke førstepladsen i sundhed, men den sprøde svær er fantastisk i kombination med de friske grøntsager og den søde sauce… Hvis du gerne vil have inspiration til grøntsager, som retten kan suppleres med kan du finde vores oversigt over årstidens grøntsager her.
Rullerne består altså i sin enkelthed af udblødt rispapir med fyld af grøntsager, kød og peanutbutter sauce eller hoisinsauce.
Ingredienser – Vietnamesiske forårsruller:
- Rispapirruller (fåes i et velassorteret supermarked)
- Valgfrie grøntsager i tynde stave fx. gulerødder, forårsløg, glaskål, squash, bønnespirer
- Kød af valgfri karakter
- Mynte og koriander
- Frisk chili
Peanutbutter sauce:
- 1/2 dl. peanutbutter
- 1/2 dl. hoisin sauce (findes i en asiatisk butik eller et velassorteret supermarked)
- 2 spsk. sød chili sauce
- 1 tsk. sesam olie
- 1 tsk. soya sauce
- Vand efter ønsket konsistens
Fremgangsmåde – Vietnamesiske forårsruller:
Find et stort fad hvor rispapirene kan ligge udbredt i bunden. Fyld det med varmt vand (ikke så varmt, at man ikke kan dyppe fingrene i). Bland ingredienserne til saucen sammen i en skål. Læg rispapir (én ad gangen) i vandet og lad det bløde op i ca. 30 sekunder til det er blødt. Læg papiret på tallerknen og fyld det med kød, grøntsager og sauce. Fold sammen og spis! Kunsten når du spiser vietnamesiske forårsruller er selvfølgelig til sidst at sidde med en helt ren tallerken… man kan nemlig godt have en tendens til at fylde lidt for meget i de vietnamesiske forårsruller og så er de bare rigtig svære at styrer, men prøv dig frem.
Bruger du kylling, rejer eller andet meget magert kød i de vietnamesiske forårsruller, så sørg for at få noget fedme i retten ved fx at bruge lækker friskskåret avocado eller server en cremet suppe ved siden lavet på fuldfed kokosmælk.
Du kan fx lave THOM KHA GAI, som er en lækker varm kokossuppe med tomater, forårsløg og champignon.
En anden måde at implementere avocadoen på, kunne være at lave en nem avocado dip.
- 1 avocado
saft af ½ lime - 1 spsk sesamolie
- 1 fed hvidløg
- salt
- lidt citronsaft
Brug den ligesom din peanutbutterdip, og hvis du ligesom os, er ret vild med dip i alle afskygninger, så eksperimentér med alt hvad du kan li! Prøv fx også en chili-dip med soya det smager helt fantastisk til vietnamesiske forårsruller.
Velbekomme og god fornøjelse med dine vietnamesiske forårsruller!