Thaisuppe med grøntsager
OPSKRIFT – Grøntsagssupper er en fantastisk måde, at fremme sit indtag af varierede grøntsager på! Desuden luner denne suppe i den kolde tid vi går i møde. Jeg anbefaler altid økologiske grøntsager, og i sær i denne ret, hvor alle smagsnuancer virkelig kommer til sin ret.
Denne opskrift overlader også rester til fryseren, som kan tages op en kold vinterdag.
- 1 fed hvidløg
- 1 stor chili (eller efter behov)
- 3 cm ingefær
- 1 stort løg
- 2 spsk. kokosolie
- 2 store søde kartofler (kan erstattes af anden grøntsag)
- 2 store gulerødder
- 1/2 blomkål
- 1/4 knoldselleri
- 1/2 broccoli
- 2 persillerødder
- Saften af 1 lime
- 1 ds. fuldfed kokosmælk
- Kyllingefond
- Salt
- Friskkværnet peber
- Topping: Økologisk kalkunbacon
Fremgangsmetode
Løg, hvidløg, ingefær og chili sauteres i kokosolien. De resterende grøntsager skæres i grove stykker og sauteres (efter løgene er gennemsigtige) sammen med. Derefter kommes kokosmælk, limesaft og kyllingefond i til grøntsagerne er dækket. Kog indtil grøntsagerne er møre. Hæld væsken fra suppen og gem den i en kande. Blend grøntsagerne og kom væsken i efter behov. Smag til med salt og peber. Steg bacon-tern og drys på toppen.
Velbekomme og god fornøjelse med din thaisuppe med grøntsager!