Svampestuvning

OPSKRIFT – Svampestuvning

Retten svampestuvning plejer at være en kaloriefyldt omgang, men du kan faktisk lave den i en væsentligt sundere version. Som fx her, hvor jeg har byttet den fuldfede fløde ud med tyk kokosmælk. Smagen og konsistens blev ikke anderledes. Prøv selv vi er blevet utrolig glade for retten her i huset!

Svampe er sunde og flere svampearter kan være med til at forebygge sygdomme og forbedre immunforsvaret så risikoen for flere forskellige kræftformer, som tarm- mave- og prostatakræft formindskes. 

Svampestuvning

Du skal bruge:

  • 400 g blandede svampe (gerne nysamlede)
  • 1 porre
  • 1 løg
  • 1 bundt persille
  • 3 spsk klaret smør
  • ½ dåse kokosmælk
  • Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmetode svampestuvning:

Porren renses og skæres i tynde skiver. Svampene hakkes eller skives alt efter hvordan du foretrækker det.
Klaret smør smeltes på panden. Porren tilsættes. Når det lige har fået 2 min på panden tilsættes svampene, som skal blive bløde og lækre. Tilsæt persille, salt og “den tykke del” af kokosmælken. Hvis du vil ha det a la stuvning, bruger du kun den tykke del af mælken i kokosdåsen. Hvis det skal være sovs, ryster du bare dåsen og bruger halvdelen. Sovsen/stuvningen koges ind til en passende konsistens og smages til. Hvis kokossmagen  er for gennemtrængende, skal der lidt mere salt og evt. peber til!

Du kan finde flere sunde versioner af lækre opskrifter lige her!

Du kan spise retten til næsten alt men svampestuvning på brød, et ristet grovbrød eller evt. på sprød grøntsagspasta er helt utrolig godt.

Velbekomme så er der svampestuvning!


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 5)
Loading...

Hold dig opdateret
Modtag Dit Landkøb's nyhedsmail med informationer om vores gårdbutikker, arrangementer, nyheder og gode tilbud.
Dit Landkøb :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.