Mælkebøttepesto

OPSKRIFT – Mælkebøtten er absolut ikke populær hvis du er gartner, hobby-havemand eller bare gerne vil holde haven pæn og ren, men..!

Mælkebøtten kan rent faktisk omdannes til en del af en gourmetmiddag! Mælkebøtten er rig på både vitaminer og mineraler, og derfor er det oplagt at bruge den i vores madlavning. Den skal helst plukkes når den har spæde, fine nye blade, da den der er knap så bitter, og det sker typisk fra maj til juni (nogle gange senere alt efter sommervejret)

Mælkebøtten er fyldt med både A-vitamin, C-vitamin, D-vitamin, Zink, Jern og Magnesium.

Opskrift på Mælkebøttepesto:

Mælkebøttepesto

    • 1 stor håndfuld skyllede mælkebøtteblade
    • 3 fed hvidløg
    • Olivenolie
    • 1 dl mandler
    • Citron saft
    • Lidt salt
    • (evt. lidt parmasan)

Mælkebøtteblade, hvidløg og mandler hakkes i blenderen sammen med 4 spsk. olie. Er 4 spsk. olie ikke nok, så kom lidt mere indtil den ønskede konsistens opnås.

 

Smages til med citronsaft og salt. Brug den i pastaretter, som tilbehør til kød eller som dressing i salater. Velbekomme og rigtig god fornøjelse med din mælkebøttepesto.


 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 5)
Loading...

Hold dig opdateret
Modtag Dit Landkøb's nyhedsmail med informationer om vores gårdbutikker, arrangementer, nyheder og gode tilbud.
Dit Landkøb :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.