Langtidsstegt lammekølle

Langtidsstegt lammekølle -med øl, hvidløg og krydderurter

Langtidsstegt lammekølleOpskrift

Hører du til en af dem, hvis smagsløg og lammekød bare ikke rigtigt fungerer sammen, så læs alligevel videre her. Uldsmag og lammekød er desværre 2 ord der ofte bliver forbundet med hinanden. Og det er virkelig en skam! Tilberedes lammekøddet til perfektion med gode mængder af hvidløg og friske krydderurter, så er det en smags-oplevelse af en anden Verden. Prøv fx denne opskrift på langtidsstegt lammekølle.

Langtidsstegt lammekølle

Lammekød er virkelig ved at blive en lækker fast bestanddel af de danske køkkener og restauranter igen. Faktisk er efterspørgslen på lammekød så stor, at vi i Danmark har svært ved at imødekomme denne efterspørgsel. Det er altså ikke længere kun til påske, at langtidsstegt lammekølle er eftertragtet. Lammekød er generelt meget mørt i kødet, og tilberedningen er nem. Venter du gæster er heltstegt lammekølle det perfekte alternativ til den traditionelle steg. Med denne opskrift tager det 10-12 timer, før en perfekt langtidsstegt lammekølle står på middagsbordet og byder dine gæster velkommen. Fortvivl ikke! Der er kun ca. 15 minutteres arbejde. Køllen kommer i ovnen fra morgenen af, og hele dagen kan du dufte lammekøllen tilberede sig selv. Det må da være forventningens glæde!

Langtidsstegt lammekølle til 6-8 personer her skal du bruge:

  • Lammekølle med nøgleben ca. 2,5 kg.
  • Hvidløg
  • Salg og peber
  • Friske krydderurter efter smag (fx timian, persille, salvie og rosmarin)
  • Olivenolie
  • 2 dl øl
  • 2 dl liter økologisk æblemost
  • 1 økologisk citron

Langtidsstegt lammekølle

Fremgangsmåde:

Start med at stik små lommer i lammekøllen hvor kvarte hvidløg ligges ind. Gerne langt ind i kødet, så hvidløget kan give smag til selv det inderste kød. Krydr dernæst lammekøllen med salt og peber. Læg 1 stykke bagepapir i bunden af dit fad (lad det stikke op ad kanterne) og hæld olivenolie, der hvor lammekøllen skal ligge. Oven på olivenolien lægges friske krydderurter, knuste hvidløg og et par skiver citron. Krydr igen lammekøllen med salt og peber, og læg køllen derpå. Giv køllen samme tur ovenpå – altså skiver af citron, knuste hvidløg og friske masser af friske krydderurter. Hæld den økologiske æblemost og øllen ned til køllen, så det stadig bliver i bunden af papiret og ikke rende ud i fadet. Læg et stykke bagepapir ovenpå køllen og fæstn bageparpiretsammen, så du laver en helt lukket lomme, som din lammekølle ligger i. Det er vigtigt, at lommen er så tæt som muligt, så alt saft og kraft bliver i lammekøllen. Fæstn fx med hæfteklammer eller kødsnor.

Lammekøllen skal nu ind i ovnen i mellem 10-12 timer ved 100 grader. Stil den på nederste rist.

Når din langtidsstegt lammekølle er ved at være færdig, tages det øverste lag bagepapir af, og lammekøllen får en hurtig tur med grill-funktionen, så den får en sprød skorpe.

Langtidsstegt lammkølle

Den langtidsstegte lammekølle er nu helt færdig og den kan serveres med en lækker quinoa-salat og mynte-tzatiki, samt en lækker skive hjemmebagt brød. Skal retten være lidt tungere, er bagte rodfrugter og en en god hjemmelavet rødvinssauce en succes.

Velbekomme og god fornøjelse med – langtidsstegt lammekølle. 


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 stemmer, gennemsnit: 4,67 ud af 5)
Loading...

Hold dig opdateret
Modtag Dit Landkøb's nyhedsmail med informationer om vores gårdbutikker, arrangementer, nyheder og gode tilbud.
Dit Landkøb :-)