Juleglögg

OPSKRIFT – Glögg er efterhånden blevet en fast bestanddel af de flestes forestillinger om julen. Der er vist ingen der præcist ved hvorfor denne varme drik er blevet en tradition, men man mener, at det det kommer sig af, at folk bød den varme og søde drik velkommen ved midvinter. Svenske forretningsfolk fandt derefter på at komme den på flasker med etiketter med nisser og andre julefigurer. Glögg’en (som i øvrigt er et svensk ord) findes i mange forskellige varianter – med eller uden alkohod og fyld. Det bedste er, at man selv kan skabe præcis den glögg man kan li, og den her er bestemt en vinder, som skal serveres for vores julegæster i aften.

mulled-wine

Du skal bruge:  

1⁄2 citron

1⁄2 lime

1⁄2 appelsin

200 ml appelsin-juice

100 g økologisk rørsukker

3 hele nelikker

1 stang kanel

1/2 vaniljestang

Muskatnød (ca. 10 riv på fint rivejern)

1 sjerneanis

1 l god kraftig rødvin fx Molly Dooker “The Boxer” eller en god italiensk vin

 

Kom først sukker i en stor gryde ved medium varme. Tilføj nu alle øvrige ingredienser (undtagen frugtsaften) og nok vin til at dække herlighederne. Lad det simre indtil sukkeren er opløst.

Herefter skrues der ned for varmen igen og frugsaften og resten af rødvinen tilføjes efter behov. Lad igen blandingen stå og simre ved svag varme og smag til efterhånden. Måske skal der mere sukker i, hvis du er til den lidt sødere glögg eller måske lidt mere lime og citron, hvis drikken skal være lidt skarpere.

Den færdige glögg kan narturligvis opgraderes med fyld af rosiner og hakkede mandler eller evt. et lille skvæt snaps, som vi gør det hjemme hos os.

Så er der juleglögg og vi klar til at gæsterne kommer!

Velbekomme!


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 5)
Loading...

Hold dig opdateret
Modtag Dit Landkøb's nyhedsmail med informationer om vores gårdbutikker, arrangementer, nyheder og gode tilbud.
Dit Landkøb :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.