Indisk butter chicken

Indisk butter chicken Opskrift

Selvom det ikke er blevet rigtig koldt endnu, så er denne stærke krydrede indiske ret et kæmpe hit til de kolde måneder. Den sørger virkelig for at man får varmen 🙂

Indisk butter chicken er en super lækker, nem og økonomisk ret, der virkelig giver et spark! Den kan selvfølgelig også laves børnevenlig og dermed ikke for stærk.

INDISK BUTTER CHICKEN MED RIS OG LÆKKER NAAN BRØD M. HVIDLØG

Indisk butter chicken

Ingredienser:

  • 800 g kyllingelår, uden skind og udbenet, skåret i stykker af 3-4 cm
  • ½ tsk stødt gurkemeje
  • ½ tsk havsalt
  • ½ tsk chili pulver
  • 2 cm ingefær, revet fint
  • 1 ½ spsk citronsaft
  • 75 ml yoghurt naturel
  • ½ tsk garam masala
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1-2 spsk vegetabilsk olie, til pensling

Til saucen:

  • 1 ½ spsk ghee eller smeltet, usaltet smør
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 cm ingefær, finthakket
  • 1 spsk hakket koriander
  • 1 kardemomme kapsel, frøene tages ud og knuses let
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk. stødte nelliker
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk chili pulver (mild eller stærk(
  • 275 ml tomat pure
  • 40 g ghee eller usaltet smør
  • 100 ml piskefløde
  • 1 spsk honning

    “kort gårdbutikker” – Husk du kan finde alle vores gårdbutikker her!

Sådan gør du:

  1. Bland kyllingestykkerne i en skål med ingefær, hvidløg, salt, chilipulver og citronsaft. Stil i køleskabet i 30 minutter tildækket.
  2. Bland her efter yoghurt, garam masala, spidskommen, gurkemeje og tilsæt kyllingen fra køleskabet, det er vigtigt at sørge for det hele er blandet godt sammen og at der er meget krydderi på hvert kyllingestykke. Dæk blandingen til og stil på køl igen i 3-4 timer.
  3. Forvarm ovnen til 180 grader lidt mindre hvis du benytter varmluft. De marinerede kyllingestykker stilles på en grillrist i en bradepande. Bages i 8-10 minutter. Kyllingestykkerne tages ud og pensles med olien mens de vendes. Bag dem yderligere i 10-12 minutter, så de gennemsteges.

Lav saucen:

Opvarm smør eller ghee i en kasserolle og tilsæt ingefær og hvidløg, lad det brune sammen i et minuts tid. Tilføj nu de smagfulde krydderier koriander, kardemomme, nelliker, garam masala, gurkemeje og chili pulver. Steg det sammen i 1-2 minutter samtidig med du røre grundigt.

  1. Tilføj nu tomatpuré og citronsaft , kog yderligere i et par minutter.
  2. Nu Tilsættes kyllingestykkerne i saucen direkte fra ovnen rør godt.
  3. Tilsæt nu fløde, smør og rør konstant, indtil smørret er væk og saucen er fin og glat. Smag til med honning og juster evt. med flere krydderier.

Serveres med ris i en skål med hakket, frisk koriander på toppen og frisk-bagt naanbrød med hvidløg og olie.

Indisk butter chicken, opskrift

Velbekomme og god fornøjelse med din indisk butter chicken!


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 stemmer, gennemsnit: 4,80 ud af 5)
Loading...

Hold dig opdateret
Modtag Dit Landkøb's nyhedsmail med informationer om vores gårdbutikker, arrangementer, nyheder og gode tilbud.
Dit Landkøb 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.