Gedekød – Osse Capra

OPSKRIFT – Denne opskrift på Osse Capra er udviklet af Mette Weigel fra Spisged.dk

Gedekød er ved at gå i danskerne hjerte, og det kan vi godt forstå! Gedekød er meget magert – ofte magere end stegt kylling uden skind – og gedekød indeholder en masse gode næringsststoffer. Bl.a. er gedekød meget rigt på jern, men også meget fattigt på kolesterol. Der findes efterhånden et par gode håndfulde virkelig dygtige gedeavlere i Danmark, og de kan naturligvis findes her på siden. Gå gerne efter racen “Boer”.

Gedekød - Osse capra
Gedekød – Osse Capra
(4 personer)

Ingredienser:

800-900 gram osse capra af boer forben eller bagben
25 gram smør
25 gram mel
1½ dl hvidvin
1 spsk. tomatpuré
3 fed hvidløg
5 dl gedefond
1 persillerod
5 store gulerødder
2 store porre – det hele bruges
1 ds flåede tomater
4-5 kviste frisk timian
Persille til pynt
Salt og peber

Fremgangsmetode:
Tænd ovnen på 180 gr. (varmluft). Opvarm en stegepande, og tilsæt smør. Snit hinderne på osse capra-skiverne, så de ikke trækker sig sammen, når de steges. Brun dem og tag dem op og over i en stegeso.
Drys mel på vanden og kog den af med hvidvin, tomatpuré, hvidløg og gedefond. Smag saucen til med salt og peber, og lad det simre i panden ca. 10 minutter.
Kom de meget groft hakkede grøntsager i stegesoen og fordel dem i mellem kødet. Kom saucen over, sæt låget på stegesoen og sæt den ind i ovnen i 2 timer eller til kødet er mørt.

Serveringsforslag:

En grov kartoffelmos hører sig til denne ret. Gerne i selskab med en god salat og et godt stykke nybagt brød. Anretningen fortjener desuden en ordentlig omgang friskhakket persille på toppen.
Opskriften er testet og udviklet til perfektion, så

Velbekomme og god fornøjelse med din Osse Capra


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 5)
Loading...

Hold dig opdateret
Modtag Dit Landkøb's nyhedsmail med informationer om vores gårdbutikker, arrangementer, nyheder og gode tilbud.
Dit Landkøb :-)