Fyldte spætter med rejer og asparges

OPSKRIFT – Det er sæson for asparges og de lange grønne, hvide og violette grøntsager kan købes i de små gårdbutikker over hele landet. De er helt friske og sprøde og sådan er de bedst! I læsere har kåret 3 forskellige gårdbutikker, som ligger inde med de bedste asparges, og dem har vi brugt i nedenstående opskrift. Thorup Bakkegaard, Knabegaarden og Lammefjordens Gårdbutik er de 3 gårdbutikker der har leveret asparges til retten her.Asparges

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du skal bruge:

 

Rødspætter

4 store flåede rødspætter (friske)
1 tallerken med lidt mel
2 spsk. klaret smør
2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
Læsø Salt og friskkværnet peber

Rødspætter

 

Hummersauce

2 spsk. klaret smør
2 spsk. mel
1 tsk. tomatpuré
4 dl. hummerfond
1 dl fløde
Læsø Salt og friskkværnet peber

 

Fyld

1 bundt hvide asparges fra Sydfyn
1 bundt forårsløg
1 skallotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk. klaret smør
500 g. kogte og pillede rejer

 

Garniture:

1 håndfuld friskplukket dild
1 øko citron
Nye kartofler
Friske grønne asparges fra Sydfyn

 

Sådan gør du:

 

Rødspætter

Læg fisken med den mørke side øverst. Skær langs rygbenet og ud mod siden af fisken (start der hvor hovedet har siddet), så du danner en “lomme”. Vend derefter fiskene i mel og steg dem gyldenbrune i smør og olie. Krydr med salt og friskkværnet peber. Rejer

Hummersauce

Bland smør og mel til en “melbolle” og tilsæt derefter tomatpuré. Bag godt af og tilsæt fonden lidt efter lidt. Tilsæt til sidst fløden og lidt friskhakket dild og smag derefter til med salt og friskkværnet peber. Tilføj evt. mere fond eller fløde efter behag.

Fyld

Skræl de hvide asparges og skær dem i mundrette stykker. Blanchér ca. 2 minutter og skyl dem under koldt vand. Forårsløg, hvidløg og skallotteløg sauteres på panden med smør til de er gennemsigtige og hældes derefter over i hummersaucen. Lad saucen simre, mens du piller rejerne. Tilføj til sidst asparges og rejer i saucen. Smag til med salt og friskkværnet peber.

 

Rødspætterne anrettes på en tallerken og fyldes med fyldet. Pyntes med dild på toppen, citron på siden og serveres med friske grønne asparges, nye kartofler og et glas koldt hvidvin.

DSC_0453

 

Velbekomme!


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 5)
Loading...

 

Hold dig opdateret
Modtag Dit Landkøb's nyhedsmail med informationer om vores gårdbutikker, arrangementer, nyheder og gode tilbud.
Dit Landkøb :-)