Frittata med chorizo og batat

OPSKRIFT – Frittata er vel i virkeligheden bare et fint itliensk ord for en æggekage? Ikke helt… Til forskel fra den danske æggekage er der hverken mælk eller mel i æggemassen, og der ligger ikke noget sprødstegt bacon på toppen. En frittata er som regel ren vegetarisk (det er min ikke) og altså lidt mere æggekrævenede end den danske udgave. Selvom en frittata kan laves på adskellige måder, så er denne version dog min yndlingsopskrift. Det søde fra kartoflerne komplimenterer det krydrede fra pølserne ganske ganske fint!

Frittata med chorizo

Du skal bruge:

500 g. kogte søde kartofler (batat)
2 håndfulde spinat
1/2 broccoli i små buketter
1 stk. krydret Chorizo-pølse
250 g små cherry tomater
7 stk. økologiske friske æg
Lidt vand
Salt og peber
Olivenolie
Evt. en lækker frisk gedeost på toppen

 

Opskrift:

Kog de søde kartofler og skær dem i mundrette stykker. Skær pølsen i skiver. Steg chorizo og kartofler på en pande i olivenolie ved god varme til de er gyldne. Kom tomater, spinat og broccoli ved, og steg et kort øjeblik. Pisk æggene sammen med lidt vand og krydr med salt og peber. Kom kartofler, pølse og grøntsager i en tærteform og hæld æggemassen over. Bag i 15-20 minutter ved 200 grader eller indtil midten er fast. Tilsæt evt. gedeost på toppen ca. 3 minutter inden bagetiden er slut.

Servér med et stykke groft hjemmelavet og nybagt brød.

Velbekomme!


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 stemmer, gennemsnit: 2,50 ud af 5)
Loading...

Hold dig opdateret
Modtag Dit Landkøb's nyhedsmail med informationer om vores gårdbutikker, arrangementer, nyheder og gode tilbud.
Dit Landkøb :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.