Salling Fødevarepris

feodevarepris

Fødevareprisen uddeles af Salling Fonden, der har til formål at fremme danske produkter og leverandører, der i særlig grad lever op til Salling Supers værdigrundlag og målsætning omkring at sælge eksklusive varer af høj kvalitet. Uddelingen af prisen skal være med til at eksponere og øge fokus på de bedste danske produkter blandt leverandører og forbrugere.

Præmier
Der vælges et produkt, der vinder hovedprisen, Fødevareprisen og en præmiering på 100.000 kroner. Præmieringen sker på baggrund af en samlet vurdering af kvalitet og smag, formidling af produktets historie og præsentation af produktet. Ud over Fødevareprisen uddeles publikumsprisen, der præmieres med 10.000 kroner. Vinderen af Publikumsprisen afgøres ved afstemning hos publikum til semifinalen. Præmierne skal gå til yderligere udvikling af forretning, forbedring af produktet og udbredelse af kendskab til produktet.

Salling Super giver også mulighed for, at vinderen af Fødevareprisen kan indgå i sortimentet og bære Fødevareprisens-logo på produkterne i en periode.

Semifinale og finale
Ved semifinalen og prisoverrækkelsen inviteres producenterne til at deltage og præsentere deres produkt for offentligheden. Prisoverrækkelsen vil finde sted i hovedindgangen i Salling Aarhus den 7. oktober 2015, hvor der vil være pressedække og mulighed for at møde de nominerede producenter i alle kategorier ved deres stand.

Kriterier for nominering
Der stilles krav til deltagende producenter, men om man er iværksætter eller større
etableret virksomhed er underordnet.

  • Der må indstilles to produkter i hvér kategori fra hver producent.
  • Produktet skal være produceret i Danmark og overvejende af danske råvarer. Der
    gøres undtagelser ved råvarer, der ikke findes i Danmark som fx kaffe, lakrids, laks
    o.lign. – Se de forskellige kategorier nedenfor.
  • Produktet skal være bearbejdet og kunne spises uden yderligere tilberedning.
    Produkter der kræver tilberedning kan kun deltage ved den smagning, der afholdes
    på Food Festival den 5. september.
  • De nominerede, der går videre til semifinale den 25. september 2015 og finale den 7. oktober 2015 forventes at deltage i de pågældende events inkl.
    smagsprøveuddeling. Til gengæld får de pressedækning, markedsføring og
    opmærksomhed I branchen.

Kategorier
Kategorierne, som produkterne skal nomineres i, er inddelt efter gængs detailsortiment,
og følgende fødevareområder vil være repræsenteret:

  • Kornprodukter og bagværk
  • Mejeri
  • Delikatesser
  • Frugt og Grønt
  • Vin, Øl og Spiritus
  • Øvrige kolonialvarer

Indlevering af produkter
Ved nominering af produkter til Salling Fødevarepris skal der indleveres produkter til
smagninger.
Produkter indsendes til Food Festival i forsvarlig pakning, og der forefindes køle/fryse
faciliteter, så alle typer af produkter kan indleveres eller sendes.
Adressen forefindes sidst i dette materiale, og produktet skal indgives i en mængde, så
der kan laves 10 smagsprøver.

Specificering kategorier
Nedenstående er en specificering af, hvilke fødevarer kategorierne dækker over. Det er
muligt at nominere 2 produkter pr. kategori og er der tvivl omkring, hvorvidt
nomineringen er i den rigtige kategori vil områdelederne eller Trine Knudsen være
behjælpelig med besvarelse af den tvivl. Kontaktinformation forefindes sidst i
informationsmaterialet.

Kornprodukter og Bagværk
”Kategorien, hvor produkter med rødder i korn og kerner hører til, og hvor det søde
bagværk vil være repræsenteret”
– Brød
– Kager
– Knækbrød
– Kerner
– Kiks
– Morgenmadsprodukter & Müsli
– Melprodukter

Mejeri
”Kategorien, hvor mælkebaserede produkter fra ko, får og ged er repræsenteret i alle
sine former og smage”
– Mælk
– Syrnede mælkeprodukter
– Oste
– Is

Delikatesser
”Kategorien, hvor kød, fjerkræ og fisk er repræsenteret i alle sine udgaver. Der er plads til
alt fra ægget, den italienske salat, grillpølsen og bøffen.”
– Kød
– Pålæg
– Fisk
– Salater
– Paté
– Æg

Frugt og Grønt
”Kategorien, hvor de grønne fingres hårde arbejde høster sine frugter”
– Frugt
– Grøntsager
– Krydderurter
– Syltevarer
– Marmelade & kompot
– Tørret frugt & Nødder

Vin, Øl og Spiritus
”Kategorien, hvor bobler, humle, druer og alkohol finder sammen til en festlig symfoni”
– Vin
– Øl
– Spiritus

Øvrige kolonialvarer, heriblandt te, chokolade, olier og eddiker mm.
”Kategorien, hvor køkkenets repræsentanter fra både det salte, sure, søde og bitre køkken
samles”
– Eddike
– Olie
– Konfekture
– Te, Kaffe og Kakao
– Safte og Sodavand
– Dressing, ketchup og pesto o.lign.

Vigtige datoer, deadlines og kontaktoplysninger

Datoer og deadlines:
13. august 2015 – deadline for tilmelding
19. august 2015 – Smagning
5. september 2015 – Smagning
25. september 2015 – Semifinale (Semifinalister deltager med smagsprøver)
7. oktober 2015 – Finale (Finalister deltager med smagsprøver)

Kontaktoplysninger:
Nomineringer og spørgsmål til disse kan rettes til Trine Knudsen på 60 15 45 35 eller på
mail trine@thefoodproject.dk

Adresse:
Food Festival
Att. Trine Knudsen
Studsgade 10a 1. Lej. 3
8000 Aarhus C

Hold dig opdateret
Modtag Dit Landkøb's nyhedsmail med informationer om vores gårdbutikker, arrangementer, nyheder og gode tilbud.
Dit Landkøb 🙂