Bison-spyd fra Ditlevsdal

OPSKRIFT – Denne opskrift på bison-spyd fra Ditlevsdal er helt fantastisk!

Bisonspyd med “soya-ingefær-marinade”, spicy gulerødder, stegte kartofler og hvidløgsmayonnaise. Helt perfekt på grillen!

bison-spyd fra Ditlevsdal

4 personer:
700-800 g bisonkød (lårtunge eller tyksteg)
100 g soltørrede tomater
2 rødløg, skåret i kvarter
Lange grillspyd
Timianstilke til at binde spyddene sammen

Soya-ingefær-marinade:

3 dl soya
10 g friskrevet ingefær
10 Stegte kartofler
1 fed hvidløg
Lidt maizena udrørt i koldt vand
Lidt hakket frisk koriander


Spicy gulerødder:
300 g gulerødder i lange strimler
2 tsk salt i 1 liter vand
2 spsk flormelis
Saften af 1 lime
1/2 dl jomfru-olivenolie
1 fed hvidløg
1 frisk chili
Havsalt
Cayennepeber

Stegte kartofler:
4 store bagekartofler
Olie
Frisk timian
Havsalt

bison-spyd fra Ditlevsdal1

Hvidløgsmayonnaise:
1 dl mayonnaise
1/2 dl cremefrâiche 38%
1 fed hvidløg
1 spsk knuste kapers
1 spsk dijonsennep
Saften af 1 citron
Salt og peber

Soya-ingefær-marinade:
Marinaden tilberedes af soya, revet ingefær, sesamfrø og hvidløg, som koges op i en gryde
og jævnes med maizenaen til en tyk, cremet konsistens. Når marinaden er kølet lidt af,
vendes hakket koriander i.

Bisonspyd:
Bisonkødet skæres i små stykker og kommes på spyd skiftevis med løg og tomater.
Spyddene pensles med lidt af marinaden og grilles på en grillpande i lidt olie eller under
grillen i ovnen.Bison-spyd fra Ditlevsdal

Spicy gulerødder:
Gulerødderne skrælles og skæres i lange tynde strimler. Bring en gryde med salt og vand i
kog og blancher gulerødderne i ét minut. Vend de varme gulerødder i en dressing af
flormelis rørt ud i limesaft og olie. Hvidløg og chili uden kerner hakkes fint og vendes i
resten af dressingen, der smages til med cayennepeber og salt.
Stegte kartofler:
Bagekartoflerne skæres i stænger og råsteges i olie til de er gyldne, drysses med frisk
timian og salt og bages møre i ovnen i 15 minutter ved 220 grader. Timianstilkene
gemmes.

Hvidløgsmayonnaise:
Mayonnaise og cremefraiche røres sammen med knust hvidløg, knust kapers og
dijonsennep. Smages til med citronsaft, salt og peber.
Strimler af gulerod og kartoffel steges sprøde i olie.

Servering:
Spyddene bindes sammen for oven med timianstilke, så de kommer til at minde om en
tipi. De anrettes på tallerken, pyntes med de sprødstegte grøntsager og serveres med de
stegte kartofler, de spicy gulerødder, hvidløgsmayonnaisen og soya-ingefær-marinaden.
Opskriften er kreeret af Søren Anker

Velbekomme og god fornøjelse med dine bison-spyd fra Ditlevsdal.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ingen stemmer endnu)
Loading...

Hold dig opdateret
Modtag Dit Landkøb's nyhedsmail med informationer om vores gårdbutikker, arrangementer, nyheder og gode tilbud.
Dit Landkøb :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.